rafiki, co tak prędko ?
Elektroniczna książka serwisowa? Brak normalnej ksiązki?
Zwiń
X
-
Elektroniczna książka serwisowa? Brak normalnej ksiązki?
Czy ktoś odbierał ostatnio O3?
Przy odbiorze dostałem tylko elektroniczną książkę serwisową, w której poza naklejką z kodami nie ma nic. Nie mam tradycyjnej książki serwisowej np. z info o zakresie przeglądów. Czy Wy też tak dostaliście czy czegoś nie dostałem od sprzedawcy?
Gdzie teraz dowiedzieć się o zakresie przeglądów?Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
-
-
Zamieszczone przez bob_bestZamieszczone przez pogranicznikO3 1.2 105KM 6M
Komentarz
-
-
Ja auto odebrałem 27 stycznia i też mam elektroniczną książkę serwisową.
Polega to na tym że przy każdym przeglądzie dostaniemy wydruk który będzie wkładany do tej książki i oprócz tego wszystkie dane będą przechowywane w bazie danych Skody.
Nie będzie już tradycyjnych wpisów i pieczątek tylko te wydruki.
Gdy zgubimy te wydruki w każdej chwili możemy poprosić w ASO o ponowne wydrukowanie tych wydruków. Takie informacje udzielił mi Sprzedawca podczas odbioru auta. Ma to zapobiec fałszerstwom książek serwisowych.Octavia 3 1.4 Tsi Brąz Topaz Ambition+Amazing+Canton i inne dodatki.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=75869
http://www.youtube.com/channel/UCgYZicxNasAMuZs6oEIQvAA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ŁabikJa auto odebrałem 27 stycznia i też mam elektroniczną książkę serwisową.
Polega to na tym że przy każdym przeglądzie dostaniemy wydruk który będzie wkładany do tej książki i oprócz tego wszystkie dane będą przechowywane w bazie danych Skody.
Nie będzie już tradycyjnych wpisów i pieczątek tylko te wydruki.
Gdy zgubimy te wydruki w każdej chwili możemy poprosić w ASO o ponowne wydrukowanie tych wydruków. Takie informacje udzielił mi Sprzedawca podczas odbioru auta. Ma to zapobiec fałszerstwom książek serwisowych.
[ Dodano: Nie 16 Mar, 14 13:46 ]
Zamieszczone przez oskar12345Zamieszczone przez bob_bestZamieszczone przez pogranicznik
[ Dodano: Wto 18 Mar, 14 08:03 ]
wczoraj miałem telefon z SAP - wg informacji które udzieliła mi Konsultantka - nie ma możliwości sprawdzenia sobie ot tak zakresu czynności serwisowych dla danych przeglądów - dowiemy się dopiero w ASO przed przeglądem. Dla mnie załamka, bo lubię wiedzieć co ma być zrobione - a tak nie mam żadnej możliwości sprawdzenia ASO czy zrobili to co trzeba (dziwnym trafem nie mam zaufania, ciekawe czemu :roll: ).
W wątku obok prosiłem o skan tradycyjnej książki - może ktoś wstawi.Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Octavianosnie ma i nie będzie już tradycyjnej książki papierowej dla każdego modelu Skody.
Może ktoś jednak się pokusi i wstawi normalną książkę z zestawieniem czynności dla danych przeglądów?Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
W audi zakupionym 20 marca tez nie ma papierowej ksiazki. Ma byc faktura z wykonanych czynnosci. Zatem bedziesz wiedzial co bylo wykonane w aucie. Wedlug mnie dobrze,ze poszli w tym kierunku. Zapobiegnie to handlu piczatkami,ksiazkami. Przed wykonaniem serwisu na pewno Cie poinformuja co i jaki zakres czynnosci bedzie wykonany przy obecnym przebiegu. Nie doszukuj się! Ciesz sie z autka.Już odebrane A3 TFSI limuzyna
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bob_bestZamieszczone przez Octavianosnie ma i nie będzie już tradycyjnej książki papierowej dla każdego modelu Skody.
Może ktoś jednak się pokusi i wstawi normalną książkę z zestawieniem czynności dla danych przeglądów?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez progressowyW audi zakupionym 20 marca tez nie ma papierowej ksiazki. Ma byc faktura z wykonanych czynnosci. Zatem bedziesz wiedzial co bylo wykonane w aucie. Wedlug mnie dobrze,ze poszli w tym kierunku. Zapobiegnie to handlu piczatkami,ksiazkami. Przed wykonaniem serwisu na pewno Cie poinformuja co i jaki zakres czynnosci bedzie wykonany przy obecnym przebiegu. Nie doszukuj się! Ciesz sie z autka.Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadoCzyli można tylko dostać wydruk co zrobili? A nie dowiemy się co powinni zrobić? Beznadzieja.
Ja liczyłem, że ktoś na forum się pokusi o skan tych kilku stron, ale nie udało mi się doprosić niestety.
A może tym razem się uda i ktoś zeskanuje?Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fario1969Jeżeli znajdę chwilę czasu, to jutro po południu wrzucę Scan przeglądu po 30000 km.
Po 60000 jeszcze nie dostałem, mieli w Złomańczuku awarię systemu.
Poniżej skan dokumentu, który dostałem po przeglądzie. Nic więcej.
O3 elegance 1.4 tsi dsg, race blue, amazing, columbus, kessy + dodatki
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=77449
Komentarz
-
-
Czyli wiemy, że nic nie wiemy jeśli chodzi o przeglądy i mamy być skazani na "łaskę" ASO, które wie lepiej co i kiedy zrobić. A co jeśli chce wykonywać przeglądy poza ASO? Skąd uzyskać informację kiedy np wymienić rozrząd lub płyn hamulcowy. Wiem, że są ogólne wytyczne do pewnych wymian jest internet itd ale dlaczego nie znamy oficjalnego stanowiska SKODY jakie są interwały wymian poszczególnych elementów. Cyba, że czegoś nie zrozumiałem z wypowiedzi kolegów...
Komentarz
-
-
Dla mnie ta instrukcja to jakaś kpina, to, że nie ma nawet rozpiski dotyczącej głupich żarówek to pikuś, ale właśnie informacji o czasie i przebiegu wymiany ważnych części eksploatacyjnych to już przegięcie. Dobrze, że chociaż napisali jak się czyści alcantare, bo bym sobie nie poradził...
Może dla kogoś kto akurat nie ma pojęcia o autach i mechanice i darzy każde ASO zaufaniem, że tam się znają i zrobią wszystko na czas to nie wada. Ja sobie poradzę, bo pracuje w serwisie, i są różne Autodaty, ESI itd. Jednak dla innych może być to problem i po gwarancji, przydałaby się im informacja, kiedy np ten rozrząd wymienić, świece, itp...
Komentarz
-
Komentarz